Parodontaal Gel – 1% chx 30ML

Voor de lokale behandeling van het tandvlees, ter verlichting van irritatiesymptomen tijdens tandheelkundige behandelingen, bij dragers van prothesen en beugels, patiënten met parodontitis en gebruikers van implantaten. Voor het verder bestrijden van de vorming en afzetting van tandplak. Curasept Parodontaal Gel 1% chx is geschikt voor intensief gebruik gedurende 10 tot 14 dagen onder prothesen, bij implantaten, parodontitis, mucositis en vaste (brug)contructies. De gel bevat 1% chloorhexidine en heeft sterk hechtende eigenschappen. Curasept Parodontaal Gel is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees de volledige omschrijving

Parodontaal Gel – 1% chx 30ML

Verkrijgbaar: deonlinedrogist.nl of plein.nl

De Parodontaal gel is op basis van chloorhexidine (chx), dit is het meest en best bewezen antibacteriële ingrediënt in de tandheelkundige zorg. Chx hecht zich tot maximaal 12 uur na spoelen aan het oppervlak van de tanden en tandvlees. Hierdoor geeft het een langdurige en effectieve ondersteuning.

Curasept parodontaal gel vormt, dankzij de aanwezigheid van PVP VA copolymeer een beschermende de laag op het tandvleees die samen met de mechanische werking bijdraagt tot het verlichten van de symptomen veroorzaakt door irritatie van het mondslijmvlies.

Verder voorkomt het de vorming en afzetting van tandplak. De concentratie chloorhexidine digluconaat van 1% helpt bij het vormen van een beschermlaag over de tanden en verzekert een doeltreffende antiseptische werking.

Lokale werking zonder irriterend effect. De alcoholvrije formule zonder irriterende of pijnlijke effecten en het beschikbare A.D.S®.-systeem dat de incidentie van mogelijke pigmentatiewerking helpt te verminderen, zorgen voor een goede acceptatie van het product.

Gebruik

Curasept Parodontaal Gel 1% chx:

  • geschikt voor intensief gebruik onder prothesen, bij implantaten, parodontitis enz.;
  • voor lokaal gebruik, gedurende 10 tot 14 dagen;
  • op basis van chloorhexidine (chx);
  • voor effectieve ondersteuning.